Everybody Loves Portugal

Posted 420 weeks ago

12 manieren om koffie te bestellen in Portugal

De Portugezen zijn trots op hun koffie. En niet zonder reden! Sommige van de rijkste koffieproducerende landen in de wereld zijn ex-kolonies van Portugal. Hoewel het geluid van de koffiemolen en de espressomachine soms vervelend kunnen zijn, betekent het ook dat het niet ver meer is tot een heerlijk kopje koffie. 

De Portugezen drinken hun koffie normaliter niet thuis, maar gaan naar het lokale café of een pasteleria (banketbakkerij).  Hier bestellen ze hun koffie precies zo als ze hem het lekkerst vinden.  Hier volgen 12 van de meest bekende mogelijkheden. Er is er vast wel één bij die u zal smaken.

                                 
                                          
                                                 uma bica of un cafe
 
uma bica of um cafe:  Een donkere, rijke espresso. Een enkele maat sterke zwarte koffie geserveerd in een klein kopje. Een bica vult ongeveer de helft  van het kopje en heeft een romige gouden bruine kop die crema heet. De oorsprong van het woord bica is niet echt bekend. Een van de verhalen zegt dat het staat voor bebe isto com açucar (drink dit met suiker), net als de meeste Portugezen doen …. 
uma bica cheia (um cafe Cheio): hetzelfde als een standaard bica maar het kleine kopje is aangevuld met heet water 
uma bica Dupla (um cafe duplo): een dubbele espresso geserveerd in een standaard formaat kopje. 
uma bica curto of um cafe Italiano: een zeer sterke bica met de helft van het gebruikelijke water. 
uma carioca: een espresso gemaakt met de helft van de normale hoeveelheid koffie. 
um bica com cheirinho: een bica met een scheutje medronho of aguardente. Hiermee begint voor de mannen op koude winterochtend voor ze gaan werken.
                                                                           
                                                                      um abatanado 
 
um abatanado: een lange slappe koffie in een middelgrote kop. 
uma bica pingada (um cafe pingado): een bica aangevuld met een beetje melk, geserveerd in een espressokopje. 
um meia de leite of um cafe com Leite: koffie gemengd met warme melk, meestal een bica, maar soms een zwakker koffiebrouwsel, geserveerd in een grotere kop. Vraag om een ​​meia de leite escuro als je hem graag iets sterker wil. 
                                                                        
                                                                           um galão 
                                                  
um galão: een espresso gemengd met warme melk, geserveerd in een hoog glas. Afhankelijk van waar je heen gaat, kan dit zeer melkachtig zijn. Als u het liever wat sterker lust, vraag dan om een ​​galão escuro
um garoto: um garoto is een kleine jongen in het Portugees. Dit betekent dat het om een beetje koffie gaat, meestal gemaakt van de tweede run, aangevuld met melk, geserveerd in een espressokopje. Het is een miniatuur versie van een zwakke Galão en wordt meestal besteld voor kinderen. 
um cafe descafeinado: cafeïnevrije koffie, meestal granulaat, opgelost in water en niet van de espressomachine. 
Dus zoals u ziet, is er voor ieder wat wils! Hou je van een lekker gebakje erbij, dan is een verse Pastel de nata van harte aan te bevelen. Dit is een klein bladerdeegkuipje, gevuld met een soort romige pudding en een echte traktatie. 

                                
Posted 420 weeks ago